Jump to content
Decembrie, luna evenimentelor pe România Roleplay Read more... ×
Paulus

Buletinul comunității — SEPTEMBRIE 2018

Recommended Posts

FDmwTVu.png

 

 

Stimați jucători,

 

 • Luna septembrie a reprezentant o lună a progresului pentru România Roleplay. Echipa administrativă a comunității a jucat un rol important în satisfacerea jucătorilor și de-a lungul acestei luni a avut sarcina de a analiza, dezbate și găsi rezolvări pentru problemele apărute. Sperăm ca ultimele decizii luate să bucure pe toată lumea, să motiveze persoanele să facă roleplay și să faciliteze viața jucătorilor pe comunitate. Eforturile staff-ului au fost concentrate pe ultimele cerințe ale jucătorilor, astfel că hotărârile luate în această lună au reprezentat îndeplinirea promisiunilor făcute lor. 

noutati.png

 

MULȚUMIM, SWIZZ!

 

 • Din cauza unor probleme personale, @Swizz s-a retras din echipa administrativă a România Roleplay. A reușit, în sesiunea a XXVIII-a, să preia funcția de tester în cadrul staff-ului iar de-a lungul timpului, datorită eforturilor, seriozității și ingeniozității dovedite, a reușit să fie promovat până la funcția de Administrator Principal. El a responsabilizat de-a lungul timpului echipa administrativă, s-a ocupat de o varietate de probleme și nu s-a abătut de la bunul mers al lucrurilor. Swizz rămâne o persoană prestigioasă pentru întreaga comunitate pentru eforturile avute în vederea dezvoltării serverului și pentru că mereu a încercat să mențină o atitudine plăcută. A tratat fiecare subiect cu obiectivitate și seriozitate și a reprezentant un exemplu atât în staff, cât și în afara lui. 
 • Noi, întreaga comunitate România Roleplay, îți dorim tot binele din lume și succes în viață. Te așteptăm cu brațele deschise înapoi pe joc!

 

FELICITĂRI, GODDESS ANNABELLE!

 

 • Funcția de Administrator Principal, lăsată liberă de Swizz, a fost repede ocupată de persoana considerată de întreg staff-ul drept cea mai potrivită. Este vorba de @Goddess Annabelle (sau Sebi), care are un trecut lipsit de antecedente și este cunoscut pentru implicarea sa în majoritatea proiectelor realizate de staff. El a urcat fiecare treaptă administrativă până la ocuparea acestui prestigios rol și s-a bucurat cu timpul de notorietate. Cunoscut pentru seriozitate și determinare, Sebi reprezintă profilul de jucător potrivit pentru a pune în aplicare proiectele care stagnează și pentru a mobiliza toată echipa administrativă. Totodată, noul Administrator Principal este unul dintre cei mai activi jucători din staff-ul România Roleplay, acesta fiind un alt element-cheie în alegerea sa în cea mai înaltă poziție administrativă.
 • Împreună cu Goddess Annabelle, mai ocupă funcția de Administrator Principal și @ESY@SilverMask, @Tommy și @Diego.

 

PROBATION VALABIL PENTRU TOATĂ LUMEA

 

 • Primele schimbări nu ezită să vină! Atitudine nu s-a luat doar în echipa administrativă, ci și în afara ei. Începând cu 6 septembrie, orice jucător care a primit ban sau blacklist pe comunitate, indiferent de motivul invocat la sancționare, poate depune o cerere de unban în secțiunea ”Probation Forum”. Totuși, pentru a îți primi șansa de a te întoarce pe comunitatea noastră de roleplay, este nevoie să te străduiești atunci când realizezi aplicația. Doar cele mai bune aplicații vor fi acceptate! În cazul în care vrei să joci iarăși pe serverul nostru, sau cunoști pe cineva care vrea să joace, asta e șansa de care trebuie să beneficiezi. Depune aplicația și treci peste pașii stabiliți în regulament, apoi vino pe joc! 
 • Poți accesa mai multe detalii privitor la starea actuală a Probation Forum accesând următoarele redirecționări:

 

ATF — DETALII GENERALE

 

 • Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives, prescurtat ATF, reprezintă o facțiune legală, independentă de Los Santos Police Department, care a activat între 02 și 12 septembrie 2018 cu scopul de a investiga conexiunile In Character de distribuție de arme. Rolul Out of Character al facțiunii era de a genera un roleplay calitativ și diferit, de natură legală, pe server. Diversitatea proiectului provenea din faptul că, în afară de Department of Justice, acest gen de facțiuni nu a existat pe server. Totodată, facțiunea oferea suport în combaterea non roleplay fear-ului și voia să impună realism în tranzacțiile cu arme. Liderul facțiunii a fost @Alexander De Moné, care s-a bucurat tot timpul de suportul Faction Management și mai ales a Head of Legal Factions.
 • Facțiunea a fost închisă la cerere, însă întreg staff-ul vrea să felicite persoanele implicate în proiect, care au încercat să revitalizeze roleplay-ul legal prin ceva nou.

 

DESPRE MAPPING

 

 • De-a lungul perioadei de timp în care echipa de mapperi a fost condusă de @PORQ, aceasta a reușit să înfrumusețeze serverul prin mapping exterior și a oferit noi oportunități de roleplay. Dintre proiectele realizate, până acum a fost adăugată pe server lucrarea de environment din Florence Avenue. Poți vizualiza o prezentare succintă a hărții dacă apeși click. Tot în luna septembrie au fost realizate și alte proiecte de tip environment, dar și un nou interior pentru All Saints General Hospital.
 • Ne bucurăm să împărtășim experiențe roleplay cât mai autentice, așadar adăugarea mapping-ului pe server este o misiune primordială pentru noi, echipa administrativă România Roleplay. Totodată, comunicarea staff - jucător este un element-cheie în păstrarea bunei dispoziții pe comunitate, așadar a fost deschis un topic pentru a vă posta mapping-urile. Dacă ele vor fi utile în îmbunătățirea situațiilor roleplay și nu există probleme la nivel de construire a hărții, ai șansa ca mapa ta să fie adăugată pe server. Apasă click pentru a fi redirecționat către topicul ”Mapping pentru server”.
 • @ACE este noul Head of Mappers! El ocupă funcția încă de la începutul lunii, iar în acest paragraf vrem să îl felicităm și să îi urăm succes! Staff-ul România Roleplay a oferit doar reacții pozitive față de proiectele jucătorului ACE, care este experimentat în mapping și oferă mare seriozitate. Suntem siguri că jucătorii se vor bucura de echipa de mapperi și că aceștia, la rândul lor, vor mulțumi jucătorii.

 

 REGULA ACȚIUNILOR NEREALISTE GENERALE

 

 • Staff-ul România Roleplay a adăugat în regulamentul serverului și regula cu numărul 50! Poartă numele de ”acțiunile nerealiste generale”  și face referire la totalitatea situațiilor care în viața reală nu s-ar petrece din cauza statutului social pe care un om îl are sau din cauza împrejurimilor și circumstanțelor acțiunii. Regula a fost adăugată pentru a fixa care trebuie să fie comportamentul normal al unui jucător în unele situații roleplay foarte întâlnite pe server și în care deseori se acționa greșit. Regula a intrat în vigoare încă din data de 20 august 2018, însă ea a suferit modificări în luna septembrie.
 • Lista cu situațiile încadrate regulii este mereu actualizată. De fiecare dată când noi situații vor fi adăugate, jucătorii vor fi anunțați.

 

ROMÂNIA ROLEPLAY PUBLIC — DISCORD

 

 • Comunitatea România Roleplay dorește ca toți jucătorii acesteia să poată comunica prin metode cât mai simple și mai plăcute cu putință. Evoluând, am ajuns la concluzia că există un număr mare de persoane care folosesc Discord-ul ca o aplicație pentru comunicare, așa că am vrut să fim în rând și să ne ridicăm la nivelul așteptărilor voastre din acest punct de vedere. Fiecare membru al comunității este bine venit pe server-ul public de Discord, alăturarea pe acesta fiind opțională.
 • Pentru mai multe detalii privitor la serverul nostru de Discord, apasă click.

 

RED MAFIYA PRIMEȘTE STATUTUL DE OFICIAL

 

 • Red Mafiya este un proiect interesant dezvoltat sub comanda lui @ACE și care aduce în prim-plan viețile unor mafioți ruși care vor să pună monopol peste viața ilegală din Los Santos. Activitatea sporită și  roleplay-ul calitativ generat de persoane cu experiență mare în roleplay au reprezentat elementele perfecte pentru obținerea statutului de oficial. Astfel, Faction Management a decis să recompenseze persoanele implicate în proiect prin acordarea statutului de facțiune oficială, la 12 septembrie. Luna septembrie a fost o lună benefică roleplay-ului prin această decizie, întrucât Ace&Co. oferă idei originale și material bun de urmărit în materie de roleplay.
 • Unul dintre proiectele interesante lansate de Red Mafiya este Urban Banya. Ideea de baie publică nu a mai existat pe comunitate. Prin această idee, facțiunea oficială își pune amprenta pe comunitate.

 

NOUTĂȚILE DIN STAFF

 

 • Runda 40 de aplicații pentru funcția de tester a fost bogată în aplicații bune! Pentru a ocupa funcția de tester este nevoie nu doar de o experiență vastă în roleplay, ci și de competențe de comunicare și de management. Persoanele trebuie să fie răbdătoare cu jucătorii noi și trebuie să își poată nuanța păreri față de toate problemele și proiectele din interiorul echipei administrative. Staff-ul România Roleplay felicită pe toată lumea pentru entuziasm, curaj și încercarea în sine de a depune aplicația pentru ocuparea funcției de tester. Dintre jucători, mențiunile speciale de laudă se duc către persoanele care au intrat in echipa administrativă. Pentru mai multe detalii, apasă click aici.
 • Echipei administrative i s-au adăugat și veterani, persoane care au mai fost măcar o dată în staff. În urma reintegrărilor, au obținut funcția de tester șase persoane. Pentru a vizualiza lista, apasă click aici. Toate cele șase persoane erau deja implicate în dezvoltarea serverului prin roleplay și au, în prezent, proiecte foarte interesante (facțiuni și caractere).
 • Felicitări lui @morphium, care a fost avansat la funcția de Administrator! Munca lui stufoasă, de 10 luni ca tester, a fost pe deplin recompensată. 
 • Goddess Annabelle:
Citat

 Imi pare bine să ne revedem și în această lună. Pot spune că plecarea lui Swizz a fost una total neașteptată și a venit ca o lovitură pentru fiecare dintre noi, însă totodată pot spune că îl înțeleg și îi mulțumesc personal pentru ajutorul pe care l-a oferit comunității și pe care mi l-a oferit mie în momentul în care am primit Administrator Principal și nu numai dar și pentru faptul că este în continuare dispus să ajute. Toată lumea ar trebui să aibă doar cuvinte de laudă la adresa lui și sper să aibă parte de tot ceea ce-și dorește și sunt sigur că vom păstra în continuare legătura.  

Referitor la situația comunității-- avem planuri pentru viitor și sperăm ca acestea să dea roade. Încercăm pe cât posibil să remediem problemele cele mai mari și suntem constant în cautarea unor noi soluții pentru acestea și pentru dezvoltarea comunității. Este de menționat totuși că toate acestea nu se pot face printr-o pocnire de degete și vă rog să aveți răbdare cu noi pentru că ne dăm toată silința și încercăm să realizăm tot ceea ce ne sta în putere. Anumite schimbări pot fi deja văzute, însă nu are rost să vorbim despre asta acum.

Țin să îi felicit personal pe noii Testeri din sesiunea 40 de aplicații și să le ofer un călduros bun-venit în staff. Totodată, le mulțumesc celor care au vrut să ajute comunitatea și au decis să se reîntoarcă în staff pentru a putea face asta mai ușor. Sper să avem parte de o colaborare cât mai plăcută și le doresc mult succes în tot ceea ce-și propun!

@Paulus este realizatorul acestui buletin lunar de știri, iar eu cred că a făcut o treabă foarte bună. Toate creditele se duc către Paulus pentru munca depusă pentru acest buletin de știri și pentru toată implicarea de care a dat dovadă și eventual sper să fie dispus să se ocupe și de viitoarele ediții.

 

incheiere.png

 

 • Sperăm ca aceste noi modificări să fie benefice pentru comunitate. Ținta noastră a fost de a mulțumi jucătorul simplu, care stă la baza acestei comunități. Luna septembrie a fost o lună a schimbărilor și a îmbunătățirilor. Tot staff-ul România Roleplay s-a mobilizat și a dezbătut probleme, a venit cu soluții și, în general, s-a implicat în buna funcționare a serverului. Toate sugestiile jucătorilor, care sunt beneficile serverului, vor fi implementate în curând, în funcție de nivelul de dificultate pe care sugestia îl solicită pentru implementare. 
 • România Roleplay urează tuturor elevilor mult succes în acest an școlar! 
Edited by Paulus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felicitări tuturor. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Doamne doamne doamne ce buletin de stiri. Felicitari tuturor!

 @Paulus nu ti-ai dat inca subiectul 3 la BAC la romana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nooo, Swiz. Come back.

Share this post


Link to post
Share on other sites

felicitari

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felicitari tuturor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felicitari!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa da stiri, felicitari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bv sebi si morfiu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felicitari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×