Jump to content
ESY

REGULAMENT SERVER

Recommended Posts

 

ROMANIA.png

 

 

Regulament Server

 

 • Pentru a putea juca pe serverul ROMÂNIA ROLEPLAY, sunteţi obligaţi să citiţi şi, în acelaşi timp, să respectaţi regulamentul. Dacă nu o faceţi, nu veţi lua la cunoştinţă multe lucruri esenţiale despre server şi despre modul de joc, iar asta va duce la sancţionarea voastră. Este obligaţia voastră ca jucători să citiţi regulamentul !
   
 • Sancţiunile pentru nerespectarea regulamentului sunt stabilite de administratori, iar acestea variază în funcţie de gravitatea faptei comise, de regula încălcată sau de nivelul jucătorului.
   
 • În orice altă situaţie neprevăzută de regulament, administratorii vor avea întotdeauna ultimul cuvânt de spus, astfel decizia finală aparţinându-le lor.

 

 


 

 

Rmic.pngREGULI DE BAZĂ

 • Comportamentul celor care joacă pe acest server trebuie să fie unul civilizat atât pe server cât și pe forum.

 

 • Este responsabilitatea dumneavostră să mențineți confidențialitatea datelor conturilor pe care le dețineți pe comunitatea România Roleplay. NU comunicați nimănui aceste date ! România Roleplay nu își asumă răspunderea în eventualitatea în care conturile dumneavoastră sunt sparte, furate ori vândute.
   
 • Este strict interzisă vânzarea/cumpărarea conturilor ! Conturile celor care încalcă această regulă vor fi banate.
   
 • Este strict interzisă conectarea la server de pe un alt cont decât cel al vostru. Nu vom tolera scuzele de genul: "am vrut să ajut un prieten/e contul fratelui meu" etc. Totodată, nu aveţi voie să creaţi conturi altor jucători sub nici un fel de pretext.
   
 • Este strict interzisă exploatarea bug-urilor script-ului și/sau jocului. De asemenea, cei care depistează jucători care exploatează bug-urile existente pe server sunt obligați să aducă de îndată aceste lucruri la cunoștință administratorilor de joc. În caz contrar, cei care ascund aceste lucruri vor fi considerați complici și vor fi sancționați ca atare! 
   
 • Dacă depistați jucători care încalcă una sau mai multe reguli ale server-ului, îi puteți raporta fie în joc, folosind comanda /re(port) fie postând pe forum în secțiunea corespunzătoare. Pentru aceasta aveți nevoie de dovezi concludente. Neraportearea unui jucător care încalcă regulamentul poate duce la sancţionarea dumneavoastră. Nu aveţi voie să încălcaţi regulamentul dacă un jucător a făcut-o în prealabil.
   
 • Falsificarea sau modificarea dovezilor este strict interzisă şi se pedepseşte cu BAN permanent.
   
 • Nu efectuați plăți OOC către jucători sau membrii ai staff-ului în schimbul unor bunuri IC (bani, case, mașini, biz-uri etc.) Singurele plăți acceptate sunt cele efectuate prin intermediul administratorilor principali, pentru donații și pentru bunurile prezentate în topicul informativ al donațiilor (click). Cei care încalcă această regulă VOR FI BANAŢI PERMANENT.

 

 • Instigarea altor persoane la încălcarea oricărei reguli din regulamentul afișat mai jos, va fi pedepsită cu sancțiunea corespunzătoare regulii la care s-a instigat.

 

 

 

Rmic.pngREGULI GENERALE

1. Nu faceţi METAGAME

Metagaming-ul reprezintă utilizarea/folosirea informațiilor OOC (Out Of Character) în scopuri sau situații IC (In Character) pentru a obține avantaje în acțiunea roleplay.

De asemenea, metagaming-ul poate fi definit și prin transmiterea de informații pe canalele OOC (Out Of Character) cu scopul influențării unor acțiuni IC (In Character), lucru total interzis.

EXEMPLE

 • Criss Xander îi vede nametag-ul (numele de deasupra capului) lui Roosevelt Corwin şi, fără să-l cunoască, îl strigă IN CHARACTER pe nume.
 • Criss Xander este urmărit de poliţie iar acesta îl roagă pe Roosevelt Corwin pe SKYPE să vină cu maşina şi să încurce poliţia, pentru a-l scăpa.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru METAGAMING variază de la /ajail la ban 31 de zile, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

2. Nu faceţi POWERGAME

Powergamingul reprezintă roleplay-ul supranatural al unui jucător sau forţarea unui jucător să ia parte într-o acţiune roleplay în care nu are şanse egale la acţiunea pe care doriţi să o întreţineţi.

EXEMPLE

 • Criss_Xander îl loveşte pe Roosevelt_Corwin, băgându-l pe acesta în comă.
 • Criss_Xander ridică maşina, după care o aruncă în apă.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru POWERGAMING variază de la /ajail la ban 21 de zile, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

3. Nu faceţi DEATH MATCH

Death Match-ul sau DM-ul reprezintă atacarea și/sau uciderea unui jucător fără a avea motive întemeiate pentru a comite o astfel de faptă sau fără a face role play și a respecta alte reguli role play în acțiunea pe care o întreprindeți.

EXEMPLE

 • Criss Xander îl loveşte pe Roosevelt Corwin cu pumnii, fără să roleze.
 • Criss Xander îl loveşte pe Roosevelt Corwin cu o bâtă, făcând roleplay, doar pentru că acesta i s-a adresat cu "Bă".
 • Daniel Chase începe să tragă cu arma într-un club fiindcă nu-i place muzica.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru DEATH MATCH variază de la ADMIN JAIL până la ban permanent, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

4. Nu faceţi REVENGEKILL

Revenge Kill-ul reprezintă uciderea sau tentativa de a ucide o persoană care te-a ucis cu puțin timp în urmă, într-o manieră roleplay bineînțeles, doar pentru a te răzbuna. În momentul în care caracterul tău moare, se presupune că și-a pierdut memoria iar acest lucru înseamnă că nu mai poți ține minte persoana respectivă.
*  Se consideră REVENGE-KILL dacă mergi în locul în care ai murit la mai puţin de 30 de minute după ce mori.

EXEMPLE

 • Criss Xander l-a omorât pe Roosevelt Corwin în cartierul Ganton, iar după ce Roosevelt Corwin a fost spawnat la spital, acesta se întoarce în cartierul respectiv pentru a-l omorî pe Criss Xander.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru REVENGE-KILL variază de la KICK până la /ajail, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

5. Nu faceţi MIXING

Mixing-ul reprezintă transmiterea de informații de pe un canal (IC sau OOC) pe canalul opus (când încurci chatul OOC cu cel IC sau invers).Totodată, este interzisă specificarea acţiunilor pe care le face caracterul tău pe un chat IC (*râzând*, *uitându-se către X* etc).

EXEMPLE

 • Criss Xander îi spune lui Roosevelt Corwin că nu ştie ROLEPLAY pe CHAT-ul IN CHARACTER.
 • Criss Xander îl întreabă pe Roosevelt Corwin IN CHARACTER cât este ceasul, iar Roosevelt Corwin îi răspunde OUT OF CHARACTER.
 • [IN CHARACTER] Mi-a plăcut asta *râzând*.
 • Nu este permisă purtarea conversațiilor OOC pe chat-urile IC indiferent dacă se folosesc OOC brackets "))".

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru MIXING variază de la /ajail la BAN 5 zile, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

6. Nu faceţi NON ROLE PLAY FEAR

Non Role Play Fear (Non RP Fear) reprezintă incapacitatea de a simula frica în acțiunile întreprinse de dumneavoastră în joc. Fiindcă a face role play înseamnă a simula pe cât de bine posibil activitățile unei ființe umane, frica este un factor important în viața oamenilor, așa că trebuie luată în considerare în role play.

EXEMPLE

 • Criss Xander înjură un grup de 10-15 hispanici din Idlewood.
 • Daniel Chase este amenințat cu o armă. În loc să facă role play-ul corespunzător acțiunii, adică implicarea fricii în role play, el fuge ca să nu-și piardă banii.
 • Odată înconjurat de numeroși ofițeri de poliție, Daniel Chase scoate o armă și trage ca să se sinucidă și să nu mai facă role play cu PD-ul, eventual role play în prison.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru NON ROLE-PLAY FEAR variază de la ADMIN JAIL până la BAN 7 zile, în funcție de level și de gravitatea faptei comise.

 

7. Nu faceţi BUNNY HOP

Bunny-hop-ul reprezintă utilizarea tastei de sărit într-un mod repetat, cu scopul de a te deplasa mai repede.

EXEMPLE

 • Criss Xander doreşte să ajungă din IDLEWOOD în PERSHING SQUARE, iar acesta nu dispune de un autovehicul şi nu are nici bani pentru a chema un taxi, aşa că începe să fugă spre PERSHING SQUARE, iar în timpul acesta apasă pe SHIFT pentru a sări şi a se deplasa mai repede.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru BUNNY-HOP variază de la KICK la /ajail, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

8. Nu faceţi CAR SURF

Car surf-ul este atunci când te urci pe o mașină și stai pe aceasta în timp ce se află în deplasare, chiar dacă ai făcut roleplay în prealabil că eşti introdus sau că intri în portbagaj. Singurele maşini pe care ai voie să stai sunt camionetele de tip YOSEMITE, PICADOR, BOBCAT etc. Totodată, puteţi face car surfing şi pe biciclete (toate) dacă staţi OOC pe ghidon iar IC pe cadru.

EXEMPLE

 • Criss Xander se urcă pe portbagajul maşinii premier, după ce rolează că intră în portbagaj.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru CAR-SURF variază de la SLAP la /ajail, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

9. Nu faceţi CAR RAM

Atunci când lovești o persoană cu mașina apoi rămâi staționat pe ea până o omori sau când loveşti alte maşini cu maşina ta, fără să faci roleplay.

EXEMPLE

 • Criss Xander îl calcă pe Roosevelt Corwin cu un CLOVER şi rămâne pe acesta până când Roosevelt Corwin moare.
 • Criss Xander intră cu maşina CLOVER în PREMIER-ul lui Roosevelt Corwin de mai multe ori, intenţionat, fără să roleze rănile sau accidentul.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru CAR RAM variază de la KICK la /ajail, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

10. Nu faceţi NINJA JACK

Ninja Jack înseamnă să furi o mașina în care se află un alt jucător, apăsând tasta F sau ENTER, și să pleci cu mașina fără a intertine acțiunea roleplay necesară unei astfel de acțiuni. În cazul în care vă aflați într-o urmărire cu poliția, urmăritul atât cât și urmăritorul au posibilitatea de a face Ninja Jack doar la autovehiculele pe două roți ( biciclete / motociclete ) și o face pe răspundere proprie. Dacă decideți să furați un motor pentru a scăpa, iar voi îl aruncați în apă / îl distrugeți se consideră distrugere intenționată și veți fi sancționați

EXEMPLE

 • Criss Xander se duce spre maşina lui Roosevelt Corwin, apasă F, o fură şi pleacă cu ea, fără să facă roleplay.

SANCŢIUNI

Sancțiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la slap la ajail, în funcție de level și de gravitatea faptei comise.

 

11. Nu folosiţi un limbaj vulgar OOC 

Limbajul vulgar, injuriile, textele cu tentă rasistă etc. sunt interzise pe chaturile OOC. Încercam să menținem un limbaj cât mai decent astfel încât nimeni să nu fie deranjat de limbajul mai "bogat" al unora.

SANCŢIUNI 
Sancțiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la mute la ajail (warn dacă e cazul), în funcție de level și de gravitatea faptei comise.

  

12. Nu faceţi TAPPING 

Tapping-ul constă în apăsarea repetată a tastei FORWARD (săgeată sus sau W) pentru a mări viteza motocicletei pe care te aflii.

EXEMPLE

 • Criss Xander conduce un PCJ-600 negru și apasă pe săgeată sus de multe ori pentru a merge mai repede. 

SANCŢIUNI 

Sancțiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la slap la ajail, în funcție de level și de gravitatea faptei comise.

 

13. Nu faceţi Roleplay dezgustător / scârbos 

Abuzul sexual (violul), canibalismul, necrofilia, pedofilia și alte tipuri de roleplay dezgustător sunt permise pe server doar cu acordul OOC al ambelor părţi implicate în acțiune. 

EXEMPLE 

 • Criss Xander dorește să îi mănânce mâna lui Roosevelt Corwin după ce l-a omorât. Acesta are nevoie de acordul lui Roosevelt pentru a duce acțiunea la sfârșit.

SANCŢIUNI

Sancțiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la ajail la warn, în funcție de level și de gravitatea faptei comise.

 

14. Despre jafuri şi înşelătorii

JAFURI (ROB)

Jefuirea jucătorilor nou veniți pe server este interzisă deoarece ei încearcă să se acomodeze cu gamemode-ul server-ului, să dobândească experiență și bineînțeles să acumuleze diverse foloase IC (bani, mașini etc). Astfel, este interzisă jefuirea jucătorilor sub level 3 fără permisiunea acestora. Un jucător va putea să comită ilegalițăți dacă se află sub level 3, totuşi, dacă jucătorul decide să o facă acesta își va pierde protecția OOC de a nu fi jefuit.

În cazul jafurilor, o persoană nu va putea fi jefuită de mai mult de $2.000.

Nu există limită pentru câte arme/droguri pot fi furate, chiar dacă valoarea lor depășește suma de $2.000 ele pot fi luate.

Nu puteți jefui același jucător de mai multe ori într-un interval scurt de timp (două ore).

 

 

ÎNŞELĂTORII (SCAMMING)

Înșelarea de bani sau bunuri personale (droguri/arme) cu caracter OOC a unui jucător este interzisă! Singura modalitate prin care poți înșela un jucător de bani sau de bunuri personale este să întreții o acțiune roleplay complexă (vezi Santos Investments), dar și în această situație există o serie de reguli care trebuie respectate. Suma maximă pe care o poți solicita unui jucător pe care l-ai înșelat este de $50.000. Nu poate fi solicitată o sumă mai mare decât cea menționată ! De asemenea, pentru ca acest lucru să poată fi realizat, ambii jucători (atât cel care efectuează înșelătoria cât și cel care este înșelat) trebuie să dețină un level mai mare sau egal cu 6. Nu puteți înșela același jucător de mai multe ori într-un interval scurt de timp (şase ore). 

 

Înșelătoriile cu mașini/case/afaceri sunt interzise!


După jefuirea / înșelarea unui jucător, dacă aceasta a decurs bine, este interzisă uciderea acestuia (rob&kill / scam&kill)* - excepţie face cazul când, în timpul sau după finalizarea jafului / înșelăciunii, victima întreține acțiuni împotriva atacatorului. De exemplu: jucătorul victimă amenință în orice fel agresorul (că va suna la poliție/că îl va căuta și îl va omorî/va încerca să îl atace, etc), nu se conformează situației (nu se lasă controlat, nu urmărește instrucțiunile atacatorului, etc) sau deține o atitudine negativă (înjură, țipă), atunci acesta își rezervă dreptul de a fi omorât fără ca banii să fie înapoiați.

* Totodată, este interzisă jefuirea unui jucător care deja este mort (sau accidentat). Se consideră Rob&Kill și dacă victima este accidentată în timpul acțiunii sau după acțiune.

 

În cazul în care o persoană a fost jefuită / înșelată și aceasta încă mai are detaliile despre atacator ( nu a fost lăsată inconștientă și reține fizionomia / număr de inmatriculare / număr de telefon, etc ) aceasta are dreptul de a jefui atacatorul și să își ia toți banii pierduți chiar dacă suma depășește 2.000$, apoi are voie să și omoare jucătorul respectiv fără să fie sancționat OOC.

Jefuirea unei bănci necesită aprobarea unui administrator de grad 3+, permisiunea se va cere prin intermediul forumului iar în mesaj trebuie să fie specificat planul pentru spargere, numărul și numele indivizilor care participă și când anume se va realiza jaful. În momentul în care începe acțiunea trebuie să fie pe server un număr minim de 10 ofițeri de poliție. Prezența unui administator este și ea necesară, se va folosi /re pentru a chema pe cineva să supravegheze spargerea. Accesul în bancă se face doar pe la ușa principală, alarma silențioasa se va declanșa odată cu afișarea armelor.

Jocurile de noroc (blackjack, car raffle, etc) - se vor desfășura doar în interioarele ce beneficiază de mapping specific (mese de blackjack, poker, rulete, automate cu fise, etc). Realizarea lor în orice alt loc, pe stradă sau interioare (case/afaceri) care nu au mapping-ul necesar, va fi sancționată.

De asemenea, dacă participanții vor să puna în joc un bun, trebuie să se îndeplinească următoarele cerințe:

 • Ambii jucători să aibă minim nivel 6.
 • Bunul respectiv să nu depășească valoarea de 250,000$.

Pentru bunuri ce depășesc această valoare, va fi nevoie de permisiunea unui Administrator de Joc ce va trebui să supravegheze acțiunea.

Reclama se va face doar pentru jocurile de noroc realizate în afacerile private ce se încadrează în cerințele referitoare la mapping, doar prin intermediul /cad.

SANCŢIUNI 
Sancțiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la ajail la warn, în funcție de level și de gravitatea faptei comise.

 

15.  Nu faceţi acţiuni roleplay teroriste fără permisiunea HoIF/HoLF/HoF.

Este interzis să faci roleplay de acest gen fără acordul HoIF/HoLF/HoF. Trebuie să discuți despre fiecare detaliu și fiecare lucru pe care vrei sa-l faci in acţiunea respectivă. De asemenea, un administrator va urmări toată acţiunea roleplay care urmează a fi efectuată.

Acţiunile ce necesită aprobare sunt următoarele: 

 • Orice tip de acţiune în primărie, bancă (inclusiv deturnarea dubei care transportă bani), sediul de poliţie, spital sau San News;
 • Răpirea sau uciderea unor persoane influente (comandamentul din facţiunile guvernamentale);
 • Proteste sau revoluţii;
 • Orice tip de acţiune ce implică vătămarea, uciderea sau sechestrarea a mai mult de 5 jucători;
 • Distrugerea oricărei clădiri folosind artilerie, rachete sau dispozitive de aviaţie.

SANCŢIUNI

Sancțiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la ajail la warn, în funcție de level și de gravitatea faptei comise.

 

16. Nu faceţi acțiuni ilegale în zonele publice 

Este interzisă comiterea infracțiunilor de următorul tip, în zonele publice ale orașelor: orice activitate ce presupune utilizarea unei arme albe/de foc/produs ilegal, după ora 06:00 şi înainte de ora 22:00.

Locaţiile job-urilor NU sunt considerate zone publice.

Între orele 22:00 şi 06:00 puteţi comite acţiuni ilegale oriunde, mai puţin în secţia de poliţie, în primărie, în spital şi în bancă (decât cu aprobarea HEAD OF FACTIONS).

EXEMPLE 
 • Pershing Square (primăria, secţia de poliţie, AD Center), spitalele, aeroporturile, clădirile şi instituţiile publice (Dealership, Unity Station - chiar şi în spate, banca), sediul de la DoJ.

SANCŢIUNI

Sancțiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la kick la ajail în funcție de level și de gravitatea faptei comise.

 

17.  Nu faceţi provoking

Este interzis să provoci poliția sau o altă facțiune pentru a le da motiv să te urmărească sau să întrețină acțiuni roleplay cu tine doar pentru propriul tău amuzament.

SANCŢIUNI 

Sancțiunile pentru provoking variază de la kick la ajail respectiv warn, în funcție de level și de gravitatea faptei comise.

 

18. Nu vă vindecaţi în timpul unei lupte

Vindecarea în timpul unei lupte constă în creșterea HP-ului tău în timpul unei lupte prin folosirea tonomatelor de "Sprunk" sau prin alte mijloace pe care script-ul le permite.

Este interzis să te vindeci (să iei HP) în momentul în care ești într-o bătaie de stradă/un shoot-out etc.

SANCŢIUNI

Sancțiunile pentru vindecarea în timpul unui brawl variază de la kick/slap la ajail, în funcție de level și de gravitatea faptei comise.

 

19. Rolarea armelor (mici/mari)

Armele de dimensiuni mari (AK47, M4, Shotgun, Rifle, Sniper Rifle etc.) se vor scoate întotdeauna din spații de depozitare mari, în caz contrar acțiunea este considerată POWERGAME. Armele mari, totodată, vor fi singurele arme la care se va face roleplay că se scot. În rest, armele mici (silenced pistol, deagle, cuţit, UZI, TEC-9) pot fi scoase şi folosite într-o acţiune fără roleplay, dar dacă se face DM se vor aplica sancţiuni. Dacă ești ameninţat cu o armă iar respectivul a făcut roleplay la acţiune, atâta timp cât nu este NON-RP fear tu poţi să scoţi arma fără să faci roleplay dar este recomandat să faci și tu roleplay ca să îi dai o șansă celuilalt să răspundă.

EXEMPLE

 • Un AK47 se va scoate mereu dintr-un loc mare, spre exemplu: portbagajul mașinii, o geantă, din casă etc. 
 • Un Glock se poate scoate și din locuri mici precum buzunarul interior al unei geci, de la curea etc.
 • Dacă cineva te ameninţă cu arma iar tu eşti după o maşină, atunci dacă scoţi arma nu este NON-RP FEAR, aşa că o poţi scoate fără să faci roleplay. Dacă cineva stă cu arma la capul tău iar tu scoţi arma, atunci este NON-RP FEAR şi poţi fi sancţionat.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la kick la ajail, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

20. Anunţaţi armele dobândite

Mereu când găsești o armă, indiferent de loc, aceasta trebuie anunțată administratorilor prin /re pe server. Mereu trebuie să faceți poză cu /refundstamp la reportul pe care l-ați dat când ați luat arma și încă o poză să se vadă unde ați găsit-o.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la ajail la ban, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

21. Nu faceţi BUG ABUSE

Dacă găsiți sau aveți cunoștință de unul sau mai multe bug-uri existente pe server, anunțați de îndată, fie direct pe server prin /re, fie pe forum la secțiunea "Aspecte tehnice". În niciun caz nu este permisă abuzarea de eventualele bug-uri descoperite.

Efectuarea Drive-By-ului în calitate de șofer al autovehiculului este considerată tot bug abuse, drept urmare drive-by-ul în calitate de șofer folosind orice tip de armă este strict interzisă. Drive-By-ul poate fi efectuat doar de către pasagerii autovehiculului.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la ban 7 zile la ban permanent, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

22. Acumularea a 4 avertismente (warn-uri)

Odată cu acumularea a 4 avertismente (warn-uri) veți fi banati automat. Warn-urile sunt acordate jucătorilor care încalcă anumite reguli și în funcție de decizia administratorului.

SANCŢIUNI

*4 warnuri: Ban 7 zile

*8 warnuri: Ban 30 zile

*12 warnuri: Ban permanent

 

23. Nu daţi /AD(vert) NON-ROLEPLAY

La utilizarea comenzii /advertise (/ad) trebuie să vă gândiți foarte bine la felul în care formulați anunțul, astfel încât să fie în regulă din punct de vedere roleplay. Anunțurile ilegale sau care nu sunt roleplay sunt interzise. Totodată, anunţurile care conţin acronime (de genul "V/S *tip maşină*), prescurtări de genul "full v5" sau formulări precum "0 accidente" vor fi sancţionate. 

EXEMPLE

 • /ad Vând marijuana, sunați-mă ! Mai am 30 grame ! 
 • /ad Vând arme de jucărie, sunați-mă ! 
 • /ad Vând AK47 la preț mic !
 • /ad V/S glendale FULL V5.
 • /ad Vând maşină, 0 accidente
  Un exemplu de /ad care nu este împotriva regulamentului: /ad Vând maşină marca X, nu prezintă defecţiuni tehnice / prezintă două zgârieturi în zona X, full-options etc.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la kick la ajail, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

24. Nu folosiţi comanda /CAD în scopuri personale

Comanda /cad folosește doar pentru a face reclamă afacerii sau companiei voastre IC. Este interzisă utilizarea comenzii în scopuri personale. Pentru astfel de anunțuri se folosește comanda /ad !

Nu se va folosi comanda /cad pentru a face reclamă unui joc de noroc realizat în mod neregulamentar (vezi regula înșelătorii), doar la cele desfășurate în mod regulamentar se poate face publicitate.

EXEMPLE

 • [✓]Clubul de noapte ONE-STAR vă aşteaptă în zona STAR STREET - SUNRISE, începând cu ora 23:00 !
 • [X]/cad Vând manana la preț mic. 
 • [X]/cad Vând casă localizată în est de Palomino Creek.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la kick la ajail, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

25. Nu vă alegeţi nume interzise

 • Nume celebre (numele unei persoane cunoscute în întreaga lume, o anumită cultură sau doar o țară)
 • Nume nerealiste
 • Nume puse pentru a stârni amuzamentul (Tom_Beron, Al_Qaeda, Iulia_Gunoier, John_Fund etc.)

SANCŢIUNI

Sancţiunea pentru încălcarea acestei reguli este ban permanent pe contul respectiv

 

26. Nu faceţi transfer de bunuri fără acordul unui Administrator de joc (Moderator+)

 

Transferul bunurilor (bani, mașini, case, afaceri, arme, droguri etc.) de pe un cont pe altul este strict interzis fără acordul unui Administrator de joc (Moderator+)! Pentru a putea transfera un anumit bun, trebuie să aveţi în vedere următoarele:

 • Aprobare din partea unui Administrator de joc (Moderator+).
 • Motive solide atât In-Character, cât şi Out of Character.
 • Cel puţin level 6 pe contul de pe care se transferă bunurile. (ex. Doresc să îmi transfer o maşină de pe John Doe pe Jane Doe. John Doe trebuie să deţină minim level 6.
 • Bunurile transferate, însumate, să nu depăşească valoarea de $500.000.
  • Vehiculele şi proprietăţile sunt calculate după preţul achiziţionării acestora din Dealership, respectiv de la stat.
 • Armamentul şi narcoticele să fie transferate în cantităţi mici, la discreţia Administratorului de joc (Moderator+).
 • Fiecare jucător poate realiza un transfer de bunuri o dată pe lună.

 

Cererile se fac AICI conform modelului introdus automat atunci când se postează un topic nou, jucătorii sunt obligați să completeze câmpurile într-un mod serios, dacă doresc să fie luați în vedere. Un Moderator+ va verifica cererea dumneavoastră și va decide dacă primiți sau nu permisiune, o să aflați în funcție de locația topic-ului. A se nota faptul că un Administrator de joc (Moderator+) poate refuza oricând transferul de bunuri fără a motiva alegerea făcută. Dacă cererea dumneavoastră este acceptată, transferul de bunuri se poate face doar cu supravegherea unui Administrator de joc.

 

SANCŢIUNI

Sancţiunea pentru încălcarea acestei reguli este ban permanent pe ambele conturi.

 

27. Nu folosiţi 3rd party modifications şi nu abuzaţi de dinamica jocului

Orice modificare a jocului care aduce un avantaj celui care-l folosește față de ceilalți jucători este strict interzis. Totodată, este strict interzis să abuzaţi de orice aspect al jocului original GTA San Andreas precum şi al clientului SAN ANDREAS MULTIPLAYER care v-ar putea aduce un avantaj faţă de ceilalţi jucători.

EXEMPLE
 • Folosirea de bind-uri (ex.: pentru a face roleplay că scoateţi o armă înaintea altuia ş.a.) - această regulă nu se va aplica asupra membrilor LSPD/EMS în cazul /m(egaphone)-ului şi asupra MC-urilor care dau /ame pentru patch-uri.
 • HACK-uri de tip s0beit, auto-aim, speedhack etc.
 • Modificarea mașinilor cu două locuri pentru a încăpea patru sau mai multe persoane în ele. 
 • Anim de tip ped.ifp cu viteză de fugă mai mare decât cea normală.
 • ESC abuse în timpul urmăririlor.
 • Intrarea în texturile caselor / clădirilor.
 • Spargerea blocajelor de tip ROADBLOCK care normal nu se pot sparge.
 • Utilizarea oricăror aplicații de tip sandbox care îți permit să stai conectat la serverul nostru pe mai multe conturi în același timp.

 • Utilizarea oricărui fișer de tip cleo (Cu excepţia Emergency Light Mod-ului făcut de nyolc8 pentru facţiunile LSPD și LSFD).

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la kick la ban permanent, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

28. Nu faceţi CHICKEN-RUN

Chicken-running este atunci când un jucător fuge dintr-o parte în altă astfel încât să evite gloanțele, ceea ce este non roleplay și interzis. Aceaste regulă se aplică și în cazul unui brawl. Atunci când are loc un brawl, nu aveți voie să fugiți și să loviți cu bâta.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la slap la ajail, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

29. Nu faceţi OLYMPIC-SWIM

Este interzisă fuga de poliție prin apă, înotând. Acest lucru este considerat olympic swim pentru că nu poți înota la nesfârșit, în mod normal obosești. De altfel printr-o astfel de practică, polițiștilor le este imposibil să vă rețină, în apă neputând trage cu arma, cu pistolul cu electroșocuri sau să va pună cătușele.

EXEMPLE

 • Ești urmărit de poliție și la un moment dat mașina ta se strică, iar pentru a nu fi prins, te arunci în apă și începi să înoți.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la ajail la warn, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise (plus timpul IC pe care poliţia trebuia să îl ofere).

 

30. Nu vorbiţi în joc decât în limba română

În chat-ul IC este permisă numai utilizarea limbii române, nu și a altor limbi internaționale. Este un server roleplay românesc iar acțiunea are loc într-un oraș fictiv, Los Santos, situat în statul San Andreas.

EXEMPLE

 • Există o facțiune de o altă naționalitate (Mexican, Italian, Irlandez) pe server, aceștia vor vorbi doar Limba Română pe chat-ul IC, nu există excepții.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la kick la ajail, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

31. Nu deranjaţi evenimentele organizate (petreceri, proteste, conferințe de presă, car meeting, competiții, etc)

Orice adunare unde se strânge o masă de oameni (petrecere, protest, conferinţă de presă, car meeting, competiție, etc) este considerată un eveniment, iar deranjarea lui sau influențarea lui negativă va fi interzisă. Pentru a putea realiza o acțiune ce are ca scop deranjarea acestui eveniment va fi nevoie de permisiunea unui Administrator de Joc.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la kick la ajail, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

32. Nu conduceţi NON-ROLEPLAY

Este strict interzis condusul vehiculelor într-un mod non-roleplay (călcarea jucătorilor, dărâmarea diverselor obiecte de pe server etc) precum și încălcarea altor reguli ce implică vehiculele. În caz contrar, administratorii pot recurge la confiscarea vehiculelor celui care încalcă aceste reguli. De asemenea, vehiculele pot fi confiscate de către poliție din motive IC atunci când încălcați regulamentele impuse de aceștia în joc. În cazul în care faceți accident cu o persoană, ambele părți au de suferit, atât persoana care lovește cât și persoana lovită.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la kick la ajail, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

33. AFK (Away From Keyboard) / Refuzul actiunilor ROLEPLAY

Refuzul unei acțiuni roleplay reprezintă refuzul unui jucător de a face roleplay cu alți jucători, îngreunând astfel acțiunile roleplay ale acestora, prin părăsirea jocului (/quit, crash sau trecerea jocului în bară - AFK). De asemenea este interzis să treceți jocul în bară sau să stați AFK în timpul efectuării unei spargeri de mașini, case, etc (în cazul în care faceți acest lucru si interacționați cu o facțiunea de tipul LSPD, o să primiți pe lângă sancțiunea propriu zisă si timpul In Character care trebuie să vă fie acordat, numită şi "timp ic").

 

Dacă vi se pare că un jucător încalcă regulamentul sau acţionează NON-ROLEPLAY, terminaţi acţiunea roleplay şi faceţi-i o reclamaţie pe forum fără să contestaţi nimic pe chat-urile OOC (/b, /pm) sau să vă puneți jocul în bară chiar dacă celălalt participant la acțiune a greșit în mod vizibil.

 

Este interzis să stați AFK mai mult de cinci minute în timp ce sunteţi ON DUTY ca LSPD, EMS sau GOV (se poate considera că staţi AFK pentru payday şi puteţi fi sancţionaţi ca atare).  Totodată, este interzis să staţi AFK într-o zonă publică mai mult de 2 minute (zonele publice sunt cele de la regula 16).

 

Dacă un jucător este AFK, nu aveţi voie să interacţionaţi cu el în niciun fel; această regulă se aplică doar dacă jucătorul a fost AFK înainte să începeţi o anumită acţiune cu el; dacă jucătorul respectiv s-a pus AFK în timpul acţiunii, atunci acesta poate fi reclamat (roleplay-ul nu va fi continuat).

 

De asemenea, este interzis orice fel de program anti-afk, blocarea tastelor sau orice altă metodă pentru a nu lua kick de la sistemul de ANTI-AFK.

EXEMPLE 

 

 • Criss Xander are nişte treabă prin casă, aşa că dă /quit în timpul unei acţiuni cu altă persoană. Acesta va fi sancţionat pentru /q într-o acţiune roleplay.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază în funcţie de gravitatea faptei comise și de situațiile respective.

 

34. Nu faceţi SPAM

SPAM-ul reprezintă transmiterea unor mesaje mai repede decât acestea pot fi spuse de un om, în cazul în care sunt reproduse pe canalele IC, sau mesaje reproduse în repetate rânduri, în cazul în care sunt reproduse pe canalele OOC.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la mute la warn, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

35. Nu acuzaţi membrii staff-ului fară dovezi

Nu aveți dreptul să aduceți acuzaţii asupra membrilor staff-ului (administratori/testeri) fără să dețineți dovezi concludente, indiferent de metoda de comunicare folosită (prin intermediul forumului - PM/Reply/Topicuri create/etc, sau prin intermediul canalelor OOC din joc).

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la kick la warn, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise

 

36. Nu ameninţaţi alţi jucători

Pretinderea că dețineți funcții, că aveți relații cu membrii din staff-ul server-ului sau amenințări cu intervenția membrilor staff-ului sunt strict interzise.

EXEMPLE

 • Termina cu asta, vorbesc cu Criss şi îţi dă ban;
 • Dacă nu încetezi, îl chem pe Diego;
 • Lasă că vorbesc eu cu un admin şi te banează.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la warn la ajail în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

37. Nu faceţi TROLLING

Trolling-ul pe server este interzis. Prin trolling se înțelege că unul sau mai mulți jucători nu au dispoziția necesară desfășurării unei acțiuni roleplay și nu fac altceva decât să caute atenție, să se bage în seamă cu alți jucători cu scopul de a îi face pe acei jucători să interacționeze, chiar dacă aceștia nu își doresc acest lucru. Practic, respectivul sau respectivii nu fac decât să provoace ceilalți jucători cu scopul de a crea oarecare conflicte sau pentru a se amuza, prin asta deranjând acțiunile roleplay ale celorlalți jucători.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli pornesc de la ban 3 zile până la ban permanent, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

38. Obiectele deţinute OOC pe caracter sunt şi IC

Dacă asupra caracterului se regăsesc arme, droguri, bani etc. înseamnă că aceste bunuri le aveți cu voi oriunde ați merge, indiferent de faptul că ați făcut roleplay prin care ați pus aceste bunuri în diferite locuri. Odată ce ele se regăsesc asupra voastră înseamnă că nu le-ați pus nicăieri, deci vă pot fi luate în cazul unul jaf. Script-ul oferă posibilitatea depozitării armelor, drogurilor, banilor etc. în casă, mașină, sau bancă, în cazul banilor. Deci nu există scuze de genul "am aceste bunuri la mine, dar IC le am în altă parte, am făcut RP".

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la warn la ajail în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

39. Nu interpretaţi regulamentul

Interpretarea regulilor din regulamentul server-ului este strict interzisă. Nu puteți interpreta după bunul plac aceste reguli, doar pentru a vă favoriza în momentul în care sunteți pus în fața unei situații neplăcute în care ați încălcat una dintre reguli. Chiar dacă anumite reguli lasă loc de interpretare, administratorii server-ului sunt cei care decid în ce condiții se vor aplica sancțiunile.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la warn la ajail în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

40. Nu faceţi BAN Evading

Un jucător face ban evading în cazul în care acesta a primit ban între 1 și 7 zile pe unul din conturile sale, dar acesta nu ține cont de ban și intră pe un alt cont înainte că banul de pe cont să expire. Acest lucru este total interzis! Atât timp cât ai primit ban între 1 și 7 zile pe unul din conturile tale, NU ai dreptul să intrii pe niciun alt cont până ce banul nu expiră ! În caz contrar, contul pe care vei intra va fi banat permanent ! În schimb, contul pe care ai luat ban inițial, va fi debanat după ce va trece perioadă și vei putea juca pe acel cont fără a fi considerat ban evader !

Pentru banurile acordate pe mai mult de 7 zile, se va putea intra pe un alt cont, fără a fi considerat ban evading. 
Mai exact, dacă jucătorul X ia ban 10 zile pentru non roleplay, pe unul din conturile sale, el va putea intra pe un alt cont chiar dacă are ban, DAR va putea folosi NUMAI acel cont până când va expira banul ! NU va putea folosi mai multe conturi ! Dacă aveți mai multe conturi, alegeți DOAR unul pe care doriți să jucați pe perioada cât aveți ban.
În caz contrar va fi considerat ban evading iar conturile în cauză vor fi banate.Conturile banate permanent (exemplu: transfer de bunuri) vor rămâne cu ban, dar jucătorul care a primit ban se poate juca pe orice alte conturi în afară de cele cu ban permanent.
Conturile banate pentru hack/programe sau aplicații ilegale, vor fi banate permanent, fără drept de a mai juca pe niciun alt cont ! În caz contrar, conturile respective vor fi banate permanent, acesta fiind considerat ban evading.

Sumar banuri - regula simplă a ban evading-ului:

▷ Între 1 și 7 zile: NU se poate intra pe niciun alt cont până nu expiră banul.

▷ Ban 7 zile - NU se poate intra pe niciun alt cont până nu expiră banul.

▷ Peste 7 zile: Se poate intra pe UN SINGUR cont pe perioada banului.

▷ Permanent pentru motive nu foarte grave: Se poate intra pe orice alt cont în afară de cel cu BAN.

▷ Permanent (pe IP), pentru hack sau motive grave: Interdicție definitivă pe server.

 

41. Nu folosiţi maşinile de JOB în scop personal

Utilizarea mașinilor de job în alt scop decât acela de a o utiliza la practicarea job-ului deținut, este interzisă. Acest lucru este valabil indiferent dacă dețineți sau nu job-ul de care aparține o mașină. Este strict interzis să utilizați în scop personal orice mașină de job.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la slap la ajail, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

42. Utilizarea liniilor de telefon publice

Atunci când apelaţi linia de urgenţă (911), mesajul de la "LOCAŢIE" trebuie să conţină exact locaţia dumneavoastră, iar cel de la situaţie exact situaţia pentru care aţi sunat la 911. Nu aveţi voie să scrieţi acelaşi mesaj şi la locaţie şi la situaţie sau să inversaţi cele două câmpuri.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la kick la ajail, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

* Nu aveţi voie să sunaţi la nici o linie publică pentru a chema un membru al facţiunilor guvernamentale şi să-l jefuiţi.

 

43. Rolarea vârstei caracterului

În cazul în care faci roleplay de copil (<18 ani), nu ai voie să deţii o maşină, o casă (decât cu chirie) sau să ai carnet de conducere. Vei putea avea doar faggio şi bicicletă.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la kick la ajail, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

44. Nu faceţi reclamă

Așa cum și noi le interzicem membrilor de pe comunitatea noastră să facă reclamă într-un mod denigrator pe alte comunități de SA:MP, la fel se întâmplă și în cazul nostru. Orice tip de reclamă adusă altor comunități pe acest server este interzisă, atât pe server cât și pe forum !

SANCŢIUNI

Sancţiunea pentru încălcarea acestei reguli este ban permanent.

 

45. Despre PLAYER KILL, FACTION PLAYER KILL, CHARACTER KILL
FACTION PLAYER KILL

FACTION PLAYER KILL (FPK) reprezintă, ca şi PK-ul, uciderea unui jucător. În plus, FPK-ul obligă jucătorul respectiv să nu mai facă roleplay în facţiunea în care obişnuia să facă. Aceleaşi reguli se aplică şi la FPK ca la PK, dar jucătorul nu mai are voie să încerce să intre în facţiunea respectivă cu acelaşi nume/cont.

PLAYER KILL

PLAYER KILL (sau PK) reprezintă, pe scurt, uciderea unui jucător din diferite motive (orice ucidere mai puţin cele care sunt considerate deathmatch). Acest termen obligă jucătorul ucis să uite tot ce s-a întâmplat legat de acţiunea care a dus la moartea lui şi să nu se întoarcă la locul în care a murit cel puţin pentru o perioadă de 30 de minute, astfel se poate considera REVENGE KILL (RK). Totodată, persoana ucisă va uita şi cine l-a omorât, cum a fost omorât şi toate detaliile de acest gen, neavând voie, de exemplu, să sune la poliţie sau să se răzbune.

CHARACTER KILL

CHARACTER KILL (CK) reprezintă, ca şi termenii de mai sus, uciderea unui jucător. Dacă un jucător primeşte CK, acesta va primi /ajail pentru totdeauna (îi poate fi scos doar în cazul unei reevaluări, dacă a fost acordat greşit) şi nu va mai putea juca cu acel nume sau cu acel cont (va putea juca cu acelaşi cont doar dacă donează pentru schimbare de nume şi eliberare de la CK - 3€). Pentru a acorda un CK, jucătorul care doreşte să o facă trebuie să aibă un motiv foarte bun (de exemplu, într-o mafie, un asociat se duce la poliţie şi dă informaţii despre mafia în care este - respectivul poate primi CK dacă mafia află ce a făcut). Totodată, roleplay-ul făcut pentru un CK trebuie să fie complex.

Se va acorda CK în următoarele situaţii:

 • În cazul unei sinucideri sau în urma unui acord încheiat între ambele părţi (atacator/victimă).
 • În cazul în care jucătorul se află într-o acţiune cu Los Santos Police Department şi decide să comită un act de suicid în mod intenționat, pentru a scăpa de acuzaţii. Se aplică doar la acțiuni complexe cu Police Departament. (ex. în timpul unei răpiri, preferi să te sinucizi decât să suporți consecințele). În cazul în care jucătorul se sinucide în acțiuni mai puțin complexe (ex. urmăriri) pentru a scăpa de jail, acesta va primi adminjail cu timpul pe care trebuie să îl ia In   Character + un adminjail.

 • În cazul în care un jucător comite infracţiuni care echivalează închisoarea pe viaţă.
 • În cazul în care un jucător trădează o anumită grupare/organizaţie şi ia legătura cu altă facțiune pentru a acorda informaţii despre respectiva grupare/organizaţie.
 • În cazul în care un jucător face non-rp fear, știind că cei care doresc să il omoare nu au motive de CK, acesta va primi CK. Acțiunea respectivă trebuie să fie una complexă, realizată într-un mod planificat. (ex. Un jucător este răpit de o grupare/organizație rivală pentru a scoate informații despre ea iar el nu dorește să coopereze chiar daca este torturat și cere IC să fie omorat.)
 • În cazul în care o persoană ia legătura cu Police Departament și le oferă informații despre o anumită facțiune / grupare / o anumită persoană. Se poate da Character Kill doar dacă există dovezi atât In Character (să vă zică cineva că a sunat sau a vorbit cu un membru PD, să fiți lângă el când face acțiunea), cât și Out of Character (poză prin care să se deducă asta) și există și repercusiuni (vă percheziționează și aveți arma pe voi de exemplu). Roleplay-ul făcut trebuie să fie complex, altfel nu o să se ia în calcul. (dacă sună la poliție de exemplu și după fuge, tu fugi după el și tragi nu se ia în calcul).
 • În cazul în care există o permisiune dată de victimă către atacator, aici se vor respecta următoarele lucruri:

Permisiunea va fi acordată IG (In Game) prin intermediul PM-ului, de pe contul respectiv, respectând următorul model:

"Eu, Prenume_Nume, îi acord lui Prenume_Nume permisiunea de Character Kill asupra caracterului meu."

Imediat dupa, cel care a primit permisiunea va face o poză cu /refundstamp PM-ului și o va păstra ca și dovadă în caz că se ajunge la CK.

 

46. Nu folosiți un caracter românesc fără permisiune.

Caracterele ce provin din România și au nume românești necesită aprobare înainte de a le putea folosi. Această permisiune se cere prin intermediul unui topic realizat AICI conform modelului introdus automat. Cererea va fi verificata doar de membrii Faction Management ei fiind singurii care pot acorda/refuza o permisiune.

SANCŢIUNI

Sancţiunea pentru încălcarea acestei reguli este ban permanent pe contul respectiv.

 

47. Acțiuni vizuale

Acțiunile vizuale reprezintă situațiile în care nu este nevoie de roleplay din cauza că se poate observa script-wise ceea ce se intâmplă prin intermediul animațiilor. În anumite situații se cere un timp de răspuns rapid (de exemplu shoot-out) de aceea roleplay-ul poate deveni opțional pentru a da șanse egale tuturor participanților. Acțiuni vizuale în care se va permite lipsa roleplay-ului:

 • Ieșirea cu o arma pe geamul mașinii în cazul unui drive-by/shoot-out.
 • Accidentele de mașini sau datul cu mașină peste altcineva, în cazul unei urmăriri sau drive-by/shoot-out.
 • Coborârea cu o armă de mărime mare dintr-o mașină.
 • Aruncarea unei sticle incendiare.

 

48. Răpirile

Răpirea unui jucător poate fi făcută de către orice jucător şi de către orice facţiune, atât timp cât nu sunt încălcate alte reguli ale serverului. Totuşi, după terminarea roleplay-ului în cazul unei răpiri, jucătorul răpit trebuie lăsat să plece OOC, cu condiţia să revină la roleplay când îi este cerut de către cei care l-au răpit. În cazul în care un jucător a fost lăsat să plece OOC, acesta are voie să facă roleplay cum doreşte, dar nu are voie să spună nimic despre răpire sau să interacţioneze cu persoana care l-a răpit sau cu facţiunea din care răpitorul face parte. Toate acestea până când cel răpit va fi eliberat şi IC.

 

49. Nu abuzați de sistemul de furniture

Interiorul amenajat prin intermediul sistemului de furniture trebuie să reflecte exteriorul casei. Astfel, este interzisă amenajarea încăperilor sub podeaua interiorului, deasupra tavanului sau in lateralul pereților.

Singurul interior în care este permisă amenajarea încăperilor noi după bunul plac este cel cu numărul 37.

EXEMPLE

 • Deții o rulotă și amenajezi un interior de vilă cu ajutorul pereților și celorlalte obiecte din /furniture. 
 • Deții o casă cu etaj însă ai un interior care nu dispune de etaj așa că te folosești de pereții și ușile dinamice din /furniture ca să îți creezi unul deasupra tavanului.
 • Deții un interior default (1-36) și amenajezi camere noi sau un interior complet deasupra sau în lateralul celui default.

SANCŢIUNI

Sancţiunea pentru încălcarea acestei reguli constă în ban de la 30 de zile în sus și stergerea casei.

 

 

50. Acțiunile nerealiste generale

Acțiunile nerealiste generale reprezintă totalitatea situațiilor care în viața reală nu s-ar petrece din cauza statutului social pe care un om îl are sau din cauza împrejurimilor și circumstanțelor acțiunii.

Situațiile încadrate acestei reguli sunt:

 • Călcarea unui jucător cu scopul de a îl jefui fără să ai un motiv întemeiat (motivul jafului este acela că îți este dator, ți-a creat probleme și vrei să te răzbuni, ș.a.m.d.)
 • Organizarea mai multor jafuri într-un interval mai scurt de 15 minute (dacă se jefuiesc mai multe persoane în mod simultan se consideră un singur jaf)
 • Jefuirea victimei unui accident (fie că este de bani sau de vehicul). Se face excepție când ai făcut intenționat accident cu victima, din cauza unei situații anterioare (ex: te-a acuzat la poliție pentru o infracțiune gravă)
 • Răpirea mecanicilor cu scopul de a îi jefui
 • Interzicerea acțiunilor ilegale la sediul mecanicilor
 • Organizarea jafurilor în zone aglomerate. Se face excepție în cazul în care jaful este produs în cartierul în care activează un gang
 • Organizarea jocurilor de noroc într-o afacere care nu îți aparține sau într-o afacere care nu permite, prin lipsa mapping-ului, acest lucru. Angajații afacerii au voie să organizeze jocuri de noroc.
 • Interzicerea activităților ilegale în zone publice. Se face excepție în următoarele situații:
  • Se face Drive-By pe un motiv întemeiat și victima fuge într-o zonă publică
  • Un jucător își trădează facțiunea. Este permisă lichidarea lui în orice loc, în afară de interiorul secției de poliție, interiorul spitalului și interiorul Primăriei. Pentru aceste locuri este nevoie de aprobarea Head of Factions.
 • Nu ai voie să dai scamming, ca mecanic, când ți se oferă banii de opțiuni/vopsea/reparații. 
  • Se aplică pentru orice sumă, indiferent dacă este mai mică de 50,000$, care îi este oferită mecanicului cu scopul de a i se aduce modificări mașinii.
 • Nerespectarea rândului la AD-Center
  • La ghișeul AD-Center există un NPC. Trebuie să te așezi în fața ghișeului și să folosești /ad. Dacă este cineva înaintea ta, trebuie să aștepți.
  • Dacă ești primul la coadă, dă anunțul și lasă-l pe următorul. Tot la această regulă se încadrează și să îți dai anunțul de foarte multe ori dacă e coadă în spatele tău.
 • Intrarea în zonele cu acces restricționat
  • Exemple: zona de duty la EMS/PD, perimetrul făcut de LSPD 
  • Excepție se face dacă scopul tău este altul decât curiozitatea (Ex: o rudă de-a ta este implicată în accidentul în jurul căruia a fost făcut perimetrul LSPD)
 • Nu ai voie să intri în service-urile auto pe la ieșire.
 • Atacurile de pe spații non-realistice, cum ar fi de pe case, afaceri etc, este strict interzis.

EXEMPLE

 • John_Doe l-a înjurat pe Criss_Xander la Idlegas. Criss_Xander scoate bâta din ghiozdan și îl lovește pe John_Doe de față cu alte 10 persoane.
 • John_Doe știe că proprietarul unei afaceri cu masă pentru blackjack nu este online, așa că merge în afacerea respectivului și face blackjack.
 • John_Doe jefuiește pe fiecare persoană pe care o vede pe stradă. El jefuiește o persoană la fiecare două minute.
 • Daniel_Chase vede că un medic intră într-o zonă restricționată medicilor. Daniel_Chase intră după el.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la kick la ban, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

 

51. Nu faceţi roleplay cu NPC (Non Player Character).

 Un NPC (Non Player Character) reprezintă orice caracter care nu este controlat în mod direct de către un player.

Acțiunile roleplay care implică și un NPC (Non Player Character) trebuie să rămână echilibrate din punctul de vedere al câștigului în roleplay, astfel că orice acțiune în care NPC-ul îți aduce avantaje contra unui jucător sau te dezavantajează reprezintă PowerGaming și este sancționat ca atare.

Cât timp nu se face powergaming în acțiuni, se poate face roleplay cu NPC.

EXEMPLE

 • Ești jefuit într-o zonă retrasă și tu faci roleplay că trece cineva pe lângă voi și raportează jaful la poliție.
 • Atunci când faci roleplay că plătești un medic(NPC) să-ți dea medicamente interzise; corupi un polițist(NPC) pentru a nu deschide un dosar.

 SANCŢIUNI

 Sancţiunile pentru roleplay cu NPC (Non Player Character) variază de la /ajail la ban 31 de zile, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 


 

Rmic.png ADMINISTRATORII ŞI TESTERII - SCOPUL ACESTORA

Administratorii de joc sunt acele persoane care au obligația să asigure buna funcționare a serverului și care trebuie să urmărească cu atenție dacă regulamentul serverului este respectat în întregime de toți jucătorii. Ei sunt cei cărora le puteți solicita ajutorul în cazul în care aveți nevoie, folosind comenzile /re sau /report pentru a reclama un jucător. Administratorii acordă din timpul lor liber pentru a ajuta la dezvoltarea server-ului și pentru a întreține atmosfera adecvată pe acesta, motiv pentru care comportamentul necorespunzător la adresa acestora (insulte, glume deplasate, mistouri etc.) este strict interzis și este aspru sancționat. 

În cazul în care suspectați un administrator că se folosește de funcția deținută în scopuri personale, sesizați de îndată un administrator principal iar acesta va analiza situația amănunțit și va lua deciziile necesare. În cele din urmă, nu puteți întreține acțiuni roleplay cu administratorii ON DUTY.

Testerii sunt cei care au obligația de a se ocupa de analizarea conturilor care sunt nou create. Aceștia analizează cu atenție fiecare cerere de cont în parte după care dau un verdict (acceptat/refuzat) în urma căruia se decide ce cont este acceptat pentru a putea juca pe server și ce cont este refuzat. De asemenea, testerii au atribuții și pe server, ei beneficiind de o serie de comenzi prin care pot ajuta jucătorii în cazul în care aceștia au nevoie. Puteți solicita ajutorul unui tester în situațiile în care aveți nevoie folosind comanda /askq. Ei vă pot ajuta în cazuri precum: comenzi pe care nu le cunoașteți, întrebări/nelămuriri legate de roleplay, locații de pe server în cazul în care nu le cunoașteți etc.  La fel ca și administratorii, testerii acordă din timpul lor liber pentru a ajuta la dezvoltarea server-ului și pentru a întreține atmosferă adecvată pe acesta, motiv pentru care comportamentul necorespunzător la adresa acestora (insulte, glume deplasate, mistouri etc.) este strict interzisși este aspru sancționat.

În cazul în care suspectați un tester că se folosește de funcția deținută în scopuri personale, sesizați de îndată un administrator principal iar acesta va analiza situația amănunțit și va lua deciziile necesare. În cele din urmă, puteţi întreține acțiuni roleplay cu testerii ON DUTY. Aceştia pot interveni totuşi în situaţii roleplay să lămurească anumite aspecte.

 


 

2011 — PREZENT


© România Roleplay
Toate drepturile rezervate
 

 

 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

REGULA 21 A SUFERIT O MICĂ MODIFICARE

21. Nu faceţi BUG ABUSE

Dacă găsiți sau aveți cunoștință de unul sau mai multe bug-uri existente pe server, anunțați de îndată, fie direct pe server prin /re, fie pe forum la secțiunea "Aspecte tehnice". În niciun caz nu este permisă abuzarea de eventualele bug-uri descoperite.

Efectuarea Drive-By-ului în calitate de șofer al autovehiculului este considerată tot bug abuse, drept urmare drive-by-ul în calitate de șofer folosind orice tip de armă este strict interzisă. Drive-By-ul poate fi efectuat doar de către pasagerii autovehiculului.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la ban 7 zile la ban permanent, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

UPDATE

27. Nu folosiţi 3rd party modifications şi nu abuzaţi de dinamica jocului

Orice modificare a jocului care aduce un avantaj celui care-l folosește față de ceilalți jucători este strict interzis. Totodată, este strict interzis să abuzaţi de orice aspect al jocului original GTA San Andreas precum şi al clientului SAN ANDREAS MULTIPLAYER care v-ar putea aduce un avantaj faţă de ceilalţi jucători.

EXEMPLE
 • Folosirea de bind-uri (ex.: pentru a face roleplay că scoateţi o armă înaintea altuia ş.a.) - această regulă nu se va aplica asupra membrilor LSPD/EMS în cazul /m(egaphone)-ului şi asupra MC-urilor care dau /ame pentru patch-uri.
 • HACK-uri de tip s0beit, auto-aim, speedhack etc.
 • Modificarea mașinilor cu două locuri pentru a încăpea patru sau mai multe persoane în ele. 
 • Anim de tip ped.ifp cu viteză de fugă mai mare decât cea normală.
 • ESC abuse în timpul urmăririlor.
 • Intrarea în texturile caselor / clădirilor.
 • Spargerea blocajelor de tip ROADBLOCK care normal nu se pot sparge.
 • Utilizarea oricăror aplicații de tip sandbox care îți permit să stai conectat la serverul nostru pe mai multe conturi în același timp.

 • Utilizarea oricărui fișer de tip cleo (Cu excepţia Emergency Light Mod-ului făcut de nyolc8 pentru facţiunile LSPD și LSFD).

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la kick la ban permanent, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

Continut nou: Strict interzisă utilizarea oricărui fișer de tip cleo (Cu excepţia Emergency Light Mod-ului făcut de nyolc8 pentru facţiunile LSPD și LSFD).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adăugat:

Citat

40. Nu faceţi BAN Evading

 

▷ Ban 7 zile - NU se poate intra pe niciun alt cont până nu expiră banul.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se va sancționa pentru Non Realism din data de 20 august 2018. Așa toată lumea va avea timp să se uite peste noua regulă.

 

2. Acțiunile nerealiste generale

Acțiunile nerealiste generale reprezintă totalitatea situațiilor care în viața reală nu s-ar petrece din cauza statutului social pe care un om îl are sau din cauza împrejurimilor și circumstanțelor acțiunii.

Situațiile încadrate acestei reguli sunt:

 • Călcarea unui jucător cu scopul de a îl jefui fără să ai un motiv întemeiat (motivul jafului este acela că îți este dator, ți-a creat probleme și vrei să te răzbuni, ș.a.m.d.)
 • Organizarea mai multor jafuri într-un interval mai scurt de 15 minute (dacă se jefuiesc mai multe persoane în mod simultan se consideră un singur jaf)
 • Jefuirea victimei unui accident (fie că este de bani sau de vehicul). Se face excepție când ai făcut intenționat accident cu victima, din cauza unei situații anterioare (ex: te-a acuzat la poliție pentru o infracțiune gravă)
 • Răpirea mecanicilor cu scopul de a îi jefui
 • Interzicerea acțiunilor ilegale la sediul mecanicilor
 • Organizarea jafurilor în zone aglomerate. Se face excepție în cazul în care jaful este produs în cartierul în care activează un gang
 • Organizarea jocurilor de noroc într-o afacere care nu îți aparține sau într-o afacere care nu permite, prin lipsa mapping-ului, acest lucru. Angajații afacerii au voie să organizeze jocuri de noroc.
 • Interzicerea activităților ilegale în zone publice. Se face excepție în următoarele situații:
  • Se face Drive-By pe un motiv întemeiat și victima fuge într-o zonă publică
  • Un jucător își trădează facțiunea. Este permisă lichidarea lui în orice loc, în afară de interiorul secției de poliție, interiorul spitalului și interiorul Primăriei. Pentru aceste locuri este nevoie de aprobarea Head of Factions.
 • Nu ai voie să dai scamming, ca mecanic, când ți se oferă banii de opțiuni/vopsea/reparații. 
  • Se aplică pentru orice sumă, indiferent dacă este mai mică de 50,000$, care îi este oferită mecanicului cu scopul de a i se aduce modificări mașinii.
 • Nerespectarea rândului la AD-Center
  • La ghișeul AD-Center există un NPC. Trebuie să te așezi în fața ghișeului și să folosești /ad. Dacă este cineva înaintea ta, trebuie să aștepți.
  • Dacă ești primul la coadă, dă anunțul și lasă-l pe următorul. Tot la această regulă se încadrează și să îți dai anunțul de foarte multe ori dacă e coadă în spatele tău.
 • Intrarea în zonele cu acces restricționat
  • Exemple: zona de duty la EMS/PD, perimetrul făcut de LSPD 
  • Excepție se face dacă scopul tău este altul decât curiozitatea (Ex: o rudă de-a ta este implicată în accidentul în jurul căruia a fost făcut perimetrul LSPD)
 • Nu ai voie să intri în service-urile auto pe la ieșire.

EXEMPLE

 • John_Doe l-a înjurat pe Criss_Xander la Idlegas. Criss_Xander scoate bâta din ghiozdan și îl lovește pe John_Doe de față cu alte 10 persoane.
 • John_Doe știe că proprietarul unei afaceri cu masă pentru blackjack nu este online, așa că merge în afacerea respectivului și face blackjack.
 • John_Doe jefuiește pe fiecare persoană pe care o vede pe stradă. El jefuiește o persoană la fiecare două minute.
 • Daniel_Chase vede că un medic intră într-o zonă restricționată medicilor. Daniel_Chase intră după el.

SANCŢIUNI

Sancţiunile pentru încălcarea acestei reguli variază de la kick la ban, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schimbări aduse regulii (Doar la Character Kill): 

45. Despre PLAYER KILL, FACTION PLAYER KILL, CHARACTER KILL
Citat
CHARACTER KILL

CHARACTER KILL (CK) reprezintă, ca şi termenii de mai sus, uciderea unui jucător. Dacă un jucător primeşte CK, acesta va primi /ajail pentru totdeauna (îi poate fi scos doar în cazul unei reevaluări, dacă a fost acordat greşit) şi nu va mai putea juca cu acel nume sau cu acel cont (va putea juca cu acelaşi cont doar dacă donează pentru schimbare de nume şi eliberare de la CK - 3€). Pentru a acorda un CK, jucătorul care doreşte să o facă trebuie să aibă un motiv foarte bun (de exemplu, într-o mafie, un asociat se duce la poliţie şi dă informaţii despre mafia în care este - respectivul poate primi CK dacă mafia află ce a făcut). Totodată, roleplay-ul făcut pentru un CK trebuie să fie complex.

Se va acorda CK în următoarele situaţii:

 • În cazul unei sinucideri sau în urma unui acord încheiat între ambele părţi (atacator/victimă).
 • În cazul în care jucătorul se află într-o acţiune cu Los Santos Police Department şi decide să comită un act de suicid în mod intenționat, pentru a scăpa de acuzaţii. (ex. Un jucător se află într-o urmărire şi decide să intre într-un copac, rolându-şi astfel moartea.) Se aplică doar 
 • În cazul în care un jucător comite infracţiuni care echivalează închisoarea pe viaţă.
 • În cazul în care un jucător trădează o anumită grupare/organizaţie şi ia legătura cu altă facțiune pentru a acorda informaţii despre respectiva grupare/organizaţie.
 • În cazul în care un jucător face non-rp fear, știind că cei care doresc să il omoare nu au motive de CK, acesta va primi CK. Acțiunea respectivă trebuie să fie una complexă, realizată într-un mod planificat. (ex. Un jucător este răpit de o grupare/organizație rivală pentru a scoate informații despre ea iar el nu dorește să coopereze chiar daca este torturat și cere IC să fie omorat.)
 • În cazul în care există o permisiune dată de victimă către atacator, aici se vor respecta următoarele lucruri:
 • În cazul în care o persoană ia legătura cu Police Departament și le oferă informații despre o anumită facțiune / grupare / o anumită persoană. Se poate da Character Kill doar dacă există dovezi atât In Character (să vă zică cineva, să fiți lângă el), cât și Out of Character (poză prin care să se deducă asta) și există și repercusiuni (vă percheziționează și aveți arma pe voi de exemplu). Roleplay-ul făcut trebuie să fie complex, altfel nu o să se ia în calcul. (dacă sună la poliție de exemplu și după fuge, tu fugi după el și tragi nu se ia în calcul).

 Permisiunea va fi acordată IG (In Game) prin intermediul PM-ului, de pe contul respectiv, respectând următorul model:

"Eu, Prenume_Nume, îi acord lui Prenume_Nume permisiunea de Character Kill asupra caracterului meu."

Imediat dupa, cel care a primit permisiunea va face o poză cu /refundstamp PM-ului și o va păstra ca și dovadă în caz că se ajunge la CK.

 

Adăugat:

Citat

În cazul în care o persoană ia legătura cu Police Departament și le oferă informații despre o anumită facțiune / grupare / o anumită persoană. Se poate da Character Kill doar dacă există dovezi atât In Character (să vă zică cineva că a sunat sau a vorbit cu un membru PD, să fiți lângă el când face acțiunea), cât și Out of Character (poză prin care să se deducă asta) și există și repercusiuni (vă percheziționează și aveți arma pe voi de exemplu). Roleplay-ul făcut trebuie să fie complex, altfel nu o să se ia în calcul. (dacă sună la poliție de exemplu și după fuge, tu fugi după el și tragi nu se ia în calcul).

 

Al doilea subpunct de la CK (CK-ul pentru sinucidere în mod intenționat la o acțiune cu PD-ul a fost modificat astfel:

Citat

În cazul în care jucătorul se află într-o acţiune cu Los Santos Police Department şi decide să comită un act de suicid în mod intenționat, pentru a scăpa de acuzaţii. Se aplică doar la acțiuni complexe cu Police Departament. (ex. în timpul unei răpiri, preferi să te sinucizi decât să suporți consecințele).

În cazul în care jucătorul se sinucide în acțiuni mai puțin complexe (ex. urmăriri) pentru a scăpa de jail, acesta va primi adminjail cu timpul pe care trebuie să îl ia In Character + un adminjail.

 

Totodată, sancțiunea pentru Deathmatch a fost modificată:

Citat

 SANCŢIUNI

 Sancţiunile pentru DEATH MATCH variază de la ADMIN JAIL până la ban permanent, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se va sancționa cu PowerGaming.

 

51. Nu faceţi roleplay cu NPC (Non Player Character).

 Un NPC (Non Player Character) reprezintă orice caracter care nu este controlat în mod direct de către un player.

Acțiunile roleplay care implică și un NPC (Non Player Character) trebuie să rămână echilibrate din punctul de vedere al câștigului în roleplay, astfel că orice acțiune în care NPC-ul îți aduce avantaje contra unui jucător sau te dezavantajează reprezintă PowerGaming și este sancționat ca atare.

Cât timp nu se face powergaming în acțiuni, se poate face roleplay cu NPC.

EXEMPLE

 • Ești jefuit într-o zonă retrasă și tu faci roleplay că trece cineva pe lângă voi și raportează jaful la poliție.
 • Atunci când faci roleplay că plătești un medic(NPC) să-ți dea medicamente interzise; corupi un polițist(NPC) pentru a nu deschide un dosar.

 SANCŢIUNI

 Sancţiunile pentru roleplay cu NPC (Non Player Character) variază de la /ajail la ban 31 de zile, în funcţie de level şi de gravitatea faptei comise.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Citat

 

Testerii sunt cei care au obligația de a se ocupa de analizarea conturilor care sunt nou create. Aceștia analizează cu atenție fiecare cerere de cont în parte după care dau un verdict (acceptat/refuzat) în urma căruia se decide ce cont este acceptat pentru a putea juca pe server și ce cont este refuzat. De asemenea, testerii au atribuții și pe server, ei beneficiind de o serie de comenzi prin care pot ajuta jucătorii în cazul în care aceștia au nevoie. Puteți solicita ajutorul unui tester în situațiile în care aveți nevoie folosind comanda /askq. Ei vă pot ajuta în cazuri precum: comenzi pe care nu le cunoașteți, întrebări/nelămuriri legate de roleplay, locații de pe server în cazul în care nu le cunoașteți etc.  La fel ca și administratorii, testerii acordă din timpul lor liber pentru a ajuta la dezvoltarea server-ului și pentru a întreține atmosferă adecvată pe acesta, motiv pentru care comportamentul necorespunzător la adresa acestora (insulte, glume deplasate, mistouri etc.) este strict interzisși este aspru sancționat.

În cazul în care suspectați un tester că se folosește de funcția deținută în scopuri personale, sesizați de îndată un administrator principal iar acesta va analiza situația amănunțit și va lua deciziile necesare. În cele din urmă, puteţi întreține acțiuni roleplay cu testerii ON DUTY. Aceştia pot interveni totuşi în situaţii roleplay să lămurească anumite aspecte.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...